Lammaspalvelut

Ruokosuon Torpan lammastalouden palvelut- sivustolta löydät pien- ja harrastelampoloille suunnattuja palveluja. Palveluihin kuuluvat lampaan kerintä ja sorkkahoito, villan lajittelu, punnitus-/karitsointiapu sekä lomahoitopalvelu. Tarkemmin palveluista löydät klikkaamalla kyseisen palvelun kuvasta peremmälle. Lammastalouden palveluja suoritan noin 150km säteellä kotiosoitteesta (Kalaniemi, Konginkangas).

Tilakäyntien aikana pukeutuisin mielelläni tilalta saataviin työvaatteisiin, jotta pystymme minimoimaan tautiriskit. Mikäli tilalta ei ole saatavissa vaatetusta, on mukanani kertakäyttöiset haalarit ja saapassuojat. Näiden käytöstä veloitan erikseen (haalari 3,50€, saapassuojat 1,50€. Hinnat sis. alv 24%).

Villan lajittelu

Lampaista saadaan hyvää villaa kehräämöille, käsin kehrääjille, huovuttajille ja monille muille käsityötahoille. Kaikki villa ei sovellu käsityötarpeiksi ja osa villasta on hyvää esim. kasvimaan katteena tai hevosten jalkojen hoidossa. Tarjoan villan lajitteluapua tilakokoon katsomatta.

Lampaiden kerintä

Tarjoan lampaiden kerintää sekä sorkkahoitopalveluja pien- ja harrastetiloille.

Suomen eläinsuojelulainsäädäntö velvoittaa lampaan omistajan huolehtimaan kerinnästä kerran vuodessa. Suosittelen kuitenkin keritsemään lampaat kahdesti vuodessa (ahvenanmaanlampaat jopa kolmesti vuoteen).

Lomahoitopalvelu

Tarjoan osaavaa lomahoitopalvelua, kun itse haluat pitää vapaata tai olet lomalle lähdössä. Mahdollisuuksien mukaan hoidan myös muita eläimiä, kuin lampaita.

Apukädet tilalle

Tarjoan lampaiden omistajille apukädet erilaisiin kiiretilanteisiin.