Palvelujen takana

Teija Saastamoinen

Olen Teija Saastamoinen, Torpattareksikin kutsuttu, Ruokosuon Torpan omistaja. Perheeseeni kuuluu avomies, 8- vuotias tytär, 4 lammasta ja kissa. Asun Konginkankaalla, Äänekoskella, punaisessa tuvassa ja harrastuksiini kuuluu, mm. puutarhatyöt, lukeminen, käsityöt, lenkkeily.

Töitä olen tehnyt mm. maatiloilla, eri kaupoissa eri tehtävissä ja omassa yrityksessä, joka on perustettu vuonna 2013. Lemmikki- ja seuraeläimiä minulla on ollut melkein aina. Hevosistakin on kokemusta omien ja lainahevosten parissa, mm. harrasteravivalmentajana.

Käsityöt ovat viime vuosina olleet minulle tärkeitä ja viimeisen muutaman vuoden aikana niistä on tullut minulle intohimo ja rentoutumistapa. Omien lampaiden kanssa on mukava touhuta ja ne ovat maailman parhaita lohduttajia. Kesällä niiden kanssa tulee vietettyä todella paljon aikaa, kun laitumelle on vaan niin mukava mennä niitä rapsuttelemaan. Istuskelen ämpärin päällä ja lampaat tunkevat syliin kerjäämään rapsutuksia.

Villahommat tulivat mukaan kuvioihin omien lampaiden tulon myötä. Syksyllä 2017 opettelin omatoimisesti kehräämään käsin ja helmikuussa 2018 kävin Hankasalmen Kansalaisopiston järjestämän viikonlopun mittaisen kehruukurssin, jotta sain viimeiset hionnat langan valmistukseen. Samassa paikassa, vain viikkoa aiemmin, olin käynyt opettelemassa huopikkaiden huovutuksen, jossa tein tyttärelleni huopikkaat oman, jo edesmenneen lampaan villoista. Sittemmin olen käynyt ottamassa lisää oppia kehräyskurssilla, jonka vetäjänä toimi useita vuosia käsin kehräystä ammatikseen tehnyt henkilö. Itseoppiminen jatkuu koko ajan.

Kehruukursseja olen järjestänyt muutaman vuoden, sillä haluan jakaa tämän mukaansa vievän perinnekäsityön maailmaa myös muille lajista haaveileville. Kehrääminen rentouttaa ja toimii myös mindfullnessina hektisen arjen keskellä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan käsin kehräämisen maailmaan. Kurssikalenterini löydät tältä sivustolta: https://www.kehruukurssit.fi/

Koulutus

Maatilatalouden perustutkinto

Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus, valmistuin vuonna 2001

Maaseutuyrittäjä (lemmikki- ja seuraeläimet)

Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus,
valmistuin vuonna 2002

Myynnin ammattitutkinto (kuluttajamyynti)

Jollas-Instituutti, valmistuin vuonna 2007

Yrittäjän ammattitutkinto

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala, Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus, valmistuin vuonna 2014

Markkinointiviestinnän ammattitutkinto

Visuaalinen markkinoija, Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus, valmistuin 2016

Luontoalan ammattitutkinto

Luonnontuoteneuvoja, Ylä-Savon Ammattiopisto, 11/ 2019