Palvelujen takana

Olen Teija Saastamoinen, Torpattareksikin kutsuttu, Ruokosuon Torpan omistaja. Perheeseeni kuuluu 9- vuotias tytär ja  asumme Konginkankaalla, Äänekoskella.

Käsityöt ovat viime vuosina olleet minulle tärkeitä ja viimeisen muutaman vuoden aikana niistä on tullut minulle intohimo ja rentoutumistapa. Intohimonani on suomalainen villa ja sen monipuoliset mahdollisuudet. Kotoinen villamme mahdollistaa käytön niin lankana, huovutustöissä, värjäämisessä, kasvimaalla, vaatteissa, ihon hoidossa, lähes tulkoon missä tahansa. Onkin upeaa olla tuomassa suomalaista villaa ja sen monipuolisuutta enemmän ihmisten tietoisuuteen.

Villahommat tulivat mukaan kuvioihin omien lampaiden tulon myötä. Syksyllä 2017 opettelin omatoimisesti kehräämään käsin ja helmikuussa 2018 kävin Hankasalmen Kansalaisopiston järjestämän viikonlopun mittaisen kehruukurssin, jotta sain viimeiset hionnat langan valmistukseen. Samassa paikassa, vain viikkoa aiemmin, olin käynyt opettelemassa huopikkaiden huovutuksen, jossa tein tyttärelleni huopikkaat oman, jo edesmenneen lampaan villoista. Sittemmin olen käynyt ottamassa lisää oppia kehräyskurssilla, jonka vetäjänä toimi useita vuosia käsin kehräystä ammatikseen tehnyt henkilö. Itseoppiminen jatkuu koko ajan.

Kehruukursseja olen järjestänyt muutaman vuoden, sillä haluan jakaa tämän mukaansa vievän perinnekäsityön maailmaa myös muille lajista haaveileville. Kehrääminen rentouttaa ja toimii myös mindfullnessina hektisen arjen keskellä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan käsin kehräämisen maailmaan. 

Koulutus

Maatilatalouden perustutkinto

Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus, valmistuin vuonna 2001

Maaseutuyrittäjä (lemmikki- ja seuraeläimet)

Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus,
valmistuin vuonna 2002

Myynnin ammattitutkinto (kuluttajamyynti)

Jollas-Instituutti, valmistuin vuonna 2007

Yrittäjän ammattitutkinto

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala, Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus, valmistuin vuonna 2014

Markkinointiviestinnän ammattitutkinto

Visuaalinen markkinoija, Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus, valmistuin 2016

Luontoalan ammattitutkinto

Luonnontuoteneuvoja, Ylä-Savon Ammattiopisto, 11/ 2019