Purkkivärjäyskurssi kasvit Konginkangas 6.8.2022

Purkkivärjäyskurssilla opetellaan värjäämään uniikkeja lankoja luonnoväreillä

50,00  Sis. ALV:n

20 varastossa

Purkkivärjäyskurssilla loihditaan lankoihin upeita värejä erilaisilla kasveilla.

 

Purkkivärjääminen on helppo tapa opetella värjäämään lankoja omiin neuletöihin. Se innostaa myös kokeneempia värjääjiä testailemaan millaisia väriyhdistelmiä erilaisilla kasveilla saa aikaiseksi. Purkkivärjätessä langoista tulee yksilöllisiä ja jokainen vyyhti on erilainen lopputulokseltaan. Koskaan ei voi olla täysin varma, minkä värinen lanka lopulta on. Lanka jää yleensä kirjavaksi väritykseltään, sillä värit eivät purkkivärjäyksessä yleensä levity tasaiseksi.

Purkkivärjäyskurssilla hyödynnetään luonnon värikasveja (esim. lupiini, pietaryrtti, järviruoko, koivu, mesiangervo, mäkikuisma, nokkonen). Myös sipulin kuoria voidaan käyttää värjäyksessä. Kerää haluamiasi kasveja 1-2kg kurssille mukaan (mieluiten tuoreita, mutta kuivattujakin voi käyttää). Ota kurssille mukaan myös pari noin 2 litran kannellista lasipurkkia sekä halutessasi kasvosuoja ja kumihansikkaat.

Kurssilla toteutamme purkkivärjäyksen kahdella tavalla: Toiseen purkkiin laitamme värinlähteet, langan ja alunan samanaikaisesti, toiseen purkkiin käytämme Torpattaren Äkkinäisen värjärin lankoja. Äkkinäisen värjärin langat on valmiiksi esipuretettu, jolloin purkkiin laitamme vain värinlähteet ja langan.

Valmiiksi esipuretettu lanka on purkkivärjäyksessä parempi, sillä se sitoo värin lankaan paremmin. Samanaikaispuretus ei ole purkkivärjäyksessä niin tehokas kuin esim. keittovärjäyksessä, jolloin liemi kuumennetaan vähintään tunnin ajaksi 80-90 asteeseen. Tämän vuoksi purkkivärjäys on hitaampi keino värjätä, purkin annetaan olla 3-4 viikkoa lämpöisessä paikassa.

Kurssin hinta sisältää opetuksen, alunan, äkkinäisen värjärin langan valinnan mukaan ja tilavuokran. Toiseen purkkiin tulevan langan voi ostaa kurssilla (suomalaista villaa) tai halutessaan voi tuoda oman 100g lankavyyhdin. Kurssin kesto 3h. Kurssi pidetään Konginkankaan kylätalolla (ent. työväentalo), osoitteessa Kirkkotie 10, Konginkangas.

Kurssi toteutuu, kun ilmoittautuneita on vähintään 5 hlöä. Ostamalla kurssin sitoudut lunastamaan kurssipaikkasi. Esteen sattuessa kurssimaksua ei palauteta (pl. lääkärintodistus). Voit tarjota paikkaasi esim ystävällesi, mikäli itse estyt kurssille pääsemiseen.  Ruokosuon Torpan peruessa kurssin, kurssimaksu palautetaan täysimääräisenä.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Purkkivärjäyskurssi kasvit Konginkangas 6.8.2022”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.