Torpattaren kuivattu herkkutatti

Torpatteren kuivattuja herkkutatteja monipuoliseen ruoanlaittoon.

6,90  Sis. ALV:n

6 varastossa

Talvellakin voi tehdä sieniruokia ja nauttia Suomen luonnon tarjoamista terveellisistä raaka-aineista.Torpattaren kuivattuja herkkutatteja voit käyttää ruoanlaitossa mm. sienikastikkeen valmistamiseen. Herkkutatti on arvostetuimpia ja herkullisimpia ruokasieniä, joita Ruokavirasto suosittelee.Herkkutatilla on korkeat ravintoarvot; B-ryhmän vitamiineja, C-vitamiinia sekä valkuaisaineita enemmän kuin muissa ruokasienissä. Herkkutatti ei sovellu henkilöille, jotka kärsivät sienisokerin imeytymishäiriöstä.

Torpatar, eli Ruokosuon Torpan omistaja Teija Saastamoinen, on yhdeltä ammatiltaan luonnontuoteneuvoja ja innokas sienestäjä. Koska omat varastot ovat täynnä syksyn satoa, hän laittoi osan sadosta myyntiin, jotta muutkin pääsevät nauttimaan talvella metsän antimista.

Sienet on kerätty puhtailta alueilta ja ovat varsinaista terveysruokaa.

50g kuivattuja sieniä vastaa noin litraa tuoreita sieniä.

Pakkauskoko 30g.

Vinkki: Kuivattuja herkkutatteja voi käyttää sellaisenaan murennettuina esim. murekkeissa.

Vinkki 2: Liota kuivattuja herkkutatteja vähintään 30min kylmässä vedessä, kaada vesi pois ja purista sienet mahdollisimman kuiviksi. Kuumenna paistinpannu, laita sienet pannulle ja paista enimmät kosteudet pois. Lisää pannulle voita, anna hautua kypsäksi (5-10 min). Voit halutessasi laittaa sipulia pannulle mukaan. Paistetut herkkusienet voit syödä sellaisenaan tai vaikka ruisleivän päälle laitettuna. Kastikkeen saat, kun lisäät paiston loppuvaiheessa purkillisen kuohukermaa ja annat hautua kasaan.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Torpattaren kuivattu herkkutatti”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *