Torpattaren kuivattu keltavahvero

Torpattaren kuivatut keltavahverot maukkaaseen ruoanlaittoon

6,90  Sis. ALV:n

10 varastossa

Sieniruokia myös talvella? Kyllä. Torpattaren kuivattuja keltavahveroita eli tutummin kantarelleja voit käyttää ruoanlaitossa myös talvella. Kuivatuista keltavahveroista teet maukkaan sienikastikkeen tai munakkaan tai lähes minkä ruoan vaan. Keltavahvero on suosituimpia ruokasieniämme ja sillä on hyvät ravintoarvot.

Torpatar, eli Ruokosuon Torpan omistaja Teija Saastamoinen, on yhdeltä ammatiltaan luonnontuoteneuvoja ja innokas sienestäjä. Koska omat varastot ovat täynnä syksyn satoa, hän laittoi osan sadosta myyntiin, jotta muutkin pääsevät nauttimaan talvella metsän antimista.

Sienet on kerätty puhtailta alueilta ja ovat varsinaista terveysruokaa.

50g kuivattuja sieniä vastaa noin litraa tuoreita sieniä.

Pakkauskoko 30g.

Vinkki: Kuivattuja keltavahveroita voi käyttää sellaisenaan murennettuina esim. murekkeissa.

Vinkki 2: Liota kuivattuja keltavahveroita vähintään 30min kylmässä vedessä, kaada vesi pois ja purista sienet mahdollisimman kuiviksi. Kuumenna paistinpannu, laita sienet pannulle ja paista enimmät kosteudet pois. Lisää pannulle voita, anna hautua kypsäksi (5-10 min). Voit halutessasi laittaa sipulia pannulle mukaan. Paistetut keltavahverot voit syödä sellaisenaan tai vaikka ruisleivän päälle laitettuna. Kastikkeen saat, kun lisäät paiston loppuvaiheessa purkillisen kuohukermaa ja annat hautua kasaan.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Torpattaren kuivattu keltavahvero”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *