Värjäyssienien keruu-kurssi Konginkangas 6.11.2022

Värjäyssienien keruu-kurssi innokkaille kotivärjäreille edellyttäen, että sieniä jo noussut.

30,00  Sis. ALV:n

10 varastossa

Kotivärjäreille suunniteltu kurssi, jolla opit tunnistamaan ja keräämään värjäyssieniä lankojen värjäykseen.

 

Kurssin alussa käymme hieman teoriassa lävitse, mitä värjäyssieniä kerätään, miten niitä tunnistetaan ja miten sieniä käsitellään värjäämistä varten. Teoriaosuuden jälkeen jalkaudumme luontoon poimimaan sieniä. Kukin kurssilainen saa pitää keräämänsä sienet. Liikumme luonnossa, joten säävaraus ja pukeutuminen sen mukaan. Teorian osuus 0,5h, luonto-osuus 2,5h.

Ota mukaan kori tmv. (huomioi, että värjäyssienistä osa on myrkyllisiä syötäväksi, joten ei samaa koria kuin syöntisienillä käytetään). Korissa voi olla osastoja eri sienille (esim rasioita, maitopurkkeja). Kertakäyttöhansikkaat ja juomista on hyvä olla mukana.

Kurssin jälkeen kurssilaiset kuivattavat sienet kotonaan myöhemmin tehtävää värjäystä varten (sieniä voi käyttää toki myös tuoreeltaan). Kts. järjestämiämme purkkivärjäys sienillä- kursseja.

Kurssimaksun maksamalla sitoudut lunastamaan paikkasi kurssilla. Kurssimaksua ei palauteta (pl. lääkärintodistus), esteen sattuessa voit tarjota omaa kurssipaikkaasi esim. ystävällesi. Ruokosuon Torpan peruessa kurssin, kurssimaksu palautetaan täysimääräisenä. Kurssi toteutuu vähintään 5 osallistujalla.

Ruokosuon Torpan omistaja Teija on yhdeltä ammatiltaan luonnontuoteneuvoja ja innokas sienestäjä.

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Värjäyssienien keruu-kurssi Konginkangas 6.11.2022”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *